De N-VA is Überhaupt niet Vlaams

De uitverkopers met een vlag als gimmick…

Breams pavilioen met McDo logo (photoshoped uiteraard) zou realiteit kunnen worden onder N-VA

Mijn kind van 7 jaar kijkt, zoals zovelen, graag naar wat wijlen Johan Anthierens ook “kindvriendelijke rommel” noemde. Dat komt bij de meesten de huiskamer binnen via TV of de vele streaming diensten.

Er is echter bitter weinig Vlààms aan. Het lijkt zelfs dat er met al die poeha over identiteit en vlaamse waarden en normen, overigens via diezelfde TV kanalen (paradoxaal genoeg), steeds minder en minder plek is voor onze taal.

Even verduidelijken: ik ben geen vlaamsgezinde, of een aanhanger van een of andere partij. Ik woon hier toevallig, en heb dus een natuurlijke binding met m’n omgeving. Dat heeft niets met links, rechts of wat dan ook te maken, enkel met toeval.

Ik ben gewoon een burger van dit land, tegen wil en dank, met een belgische e-id kaartje. Ik ben geboren in Vlaanderen, net als de 5 generaties ofzo voor mij. Ik hoor dus niet graag dat m’n kind naar complete hollandse afval moet luisteren bij allerlei kinderprogramma’s. Zaken waar zelfs de familie Flodder voor zou passen op gebied van uitspraak.

Vandaar dat ik meestal overschakel (met het nodige geween erbij desnoods) op Franstalige, Engelstalige of de zeldzame Vlaams ingesproken zaken.
Al prefereer ik het voorlezen van verhalen en ben ik zelfs zo ver gegaan om een eigen podcast te maken met verhalen over nuttige zaken voor m’n kind, want ook daar is een zwaar tekort aan.

De hollandse bagger die onze kinderen over zich heen krijgen, strookt met andere woorden niet echt in die hele identiteitspropaganda van voornamelijk de N-VA.

Ik heb nog nooit een N-VA minister of andere vlaamsgezinde daarover horen klagen. Hoewel ze maar ergens een Arabische tongval moeten ontwaren, en ze staan al op hun achterste poten, … zelfs de huidskleur van bepaalde TV-figuren of tekenfilmpersonages ontgaat hun alziend oog niet normaal gezien. Want da’s voor hen belangrijk: de PR, de gimmick, dat groepsgevoel online.

Je ziet hen dan discussies aangaan over “Waals” kraanwater waar men iets mee zou doen om Vlamingen te beïnvloeden zelfs. Maar niets over de Rotterdamse accenten in kinderprogramma’s.

De fantasie van deze fanatici draait meestal op volle toeren, van geelzwarte sjerpen over een canon, tot het aanbidden van valse wetenschappers…
Maar wanneer het over gewone dingen gaat, gewone volkse zaken, merken ze’t zelfs niet op. Laat staan dat de maatpak-clowns er op zouden reageren. Waarschijnlijk hebben ze het te druk om 750 miljoen euro subsidie te regelen voor een chemiereus.

Onvlaams is Vlaams

Toen pas, viel het me pas op: De N-Va, als partij met voortrekkersrol (in theorie) binnen deze rechtse nationalistische beweging, zou net Vlaams moeten zijn,… op een volkse, echte manier. Maar dat zijn ze niet. Ze zijn onvlaams.

De hele houding over de taal die onze kinderen in de maag gesplitst krijgen op TV, online en zelfs op school, zegt al veel.
Wanneer je daar echter over begint te denken, durft het wel eens te ontsporen naar andere factoren.
Wat is er eigenlijk Vlaams aan N-Va?

En dan heb ik het niet voer de semantiek (ergens een logo met een stom vlaams leeuwtje opkleven is makkelijk, dat kan je zelfs met briefpapier van een compleet corrupte gemeente doen zonder dat er ook maar iets vlaams aan is). Neen, ik heb het over wat er nu ècht Vlaams aan Bart en z’n circus-politici zou zijn. Bitter weinig.
De man zelf kent misschien iets van een bepaalde stroom van gekleurde geschiedenis, maar daar houdt het dan wel op. (en bravo dat je een rondleiding kan geven in’t stadhuis van Antwerpen en zeggen dat dat ooit half afbrandde… echt bravo).

Ze rijden vooral voor de industrie bij die partij. Zoveel is duidelijk. Meer vervuiling in onze streek brengen, onder het mom van “goede economie”, is al één zaak. Op zich niet echt Vlaams, maar puur geld of winst belust. Of je het er mee eens bent of niet is irrelevant, feit blijft dat een Oostenrijkse chemiereus naar Antwerpen halen niet Vlaams is op zich, het vervuilt en levert de lokale bevolking een gedwongen link op met vervuilingsjobs.

Ze zijn evenmin bezig met het welzijn van de Vlamingen, de armoedecijfers spreken daar voor zich.

De culturele sector in Vlaanderen, krijgt ook steeds minder subsidie, zeker vooruitstrevende zaken die zo eigen zijn aan vlaanderen, worden genekt, vernield, gekortwiekt of overgenomen door de paar grote event-mafiosi die er dan prompt een massa-spektakel van maken of het compleet uitmelken. Laat het nu net de culturele sector zijn, met name de schrijvers en muzikanten, die destijds in de 19de eeuw aan de absolute wieg stonden van wat een prille Vlaamse beweging kon worden genoemd.
Deze roots zijn intussen al lang vergeten. Ook door de alwetende historici onder de N-VA’ers.

Wanneer je het goed bekijkt, is N-Va niks meer dan dat kinderprogramma waar m’n kind naar kijkt:
Overdubd door hollandse industrie in hun geval, waarbij de vlaggen, logo’s en alle poespas puur als een flinterdun (en fake) opperlaag dient om mensen eventje te vermaken. Ze spreken dan wel geen hollands, maar hun woorden zijn die van de industriëlen die ze dienen. Onze politici hebben geen eigen teksten, en zijn niet meer dan acteurs in maatpak.

Net als het kind dat naar een kinderprogramma kijkt waar men de “z” als een “sh” uitspreekt.
Als het kind maar even kan lachen is alles dik in orde voor iedereen blijkbaar.
Kom, doe ook nog een festival op een plein… en laat de 15 hollandse kramen er gerust goed verkopen. De toerist komt tòch.

Intussen verkoopt men onze sociale zekerheid uit, saboteert men het openbaar vervoer tot op het punt van onbruikbaarheid, en is er een culturele kaalslag gaande waar opeens iedereen zelfstandige dient te worden om nog te kunnen eten. De cruise-terminal is in orde, geen zorg. De stroom toeristen voor de hollandse loonheren is klaar. Bart zorgt voor z’n adel.

Dat allemaal is niet per sé Vlaams. Maar plat neoliberaal (feodaal).
Dit heeft niets met uw cultuur, volk of zogenaamde eigenheid te maken, maar met enkele maatpakclowns die veel te veel macht op korte tijd hebben vergaard en van plezier niet meer weten waar eerst te graaien.

Hoe hard u ook zwaait met uw verschillende foute vlaggen, ze dekken geen lading meer. Misschien was u ooit een persoon die zich een èchte Vlaming vond, maar u wordt bedot waar u bij staat. Dat telt voor letterlijk elke politieke partij trouwens. Antwerpen onder Patrick Janssens was in dat opzicht niet beter, verre van… in feite heeft de zelfde uitverkoop trend zich onder Bart De Wever gewoon verder gezet, zei het in een meer groteske manier. (De handelsbeurs deels afbreken, alsook ‘t Steen als hoofdvoorbeelden)

Het gezeur en gelul over identiteit slaat nergens op wanneer u er zelfs niet in slaagt om de basisvoorzieningen voor “uw” volk te laten werken.
Trein, post, bank, school, energie… het loopt spaak omdat u ons uitverkoopt.

U bent niet Vlaams, u gedraagt zich als een vijandige bezetter die ons uitverkoopt aan chemiereuzen, onze taal fnuikt, onze publieke ruimte inneemt, en de Amerikaanse conglomeraten en oude adellijke families met hun Euro-imperium de winst laat scheppen (er blijft vooral niets aan jullie vingers kleven, zeker niet).

Een mooi voorbeeld -buiten BDW zelf- zijn Weyts en Vanovertveldt, die in een normale wereld hooguit de zuivelafdeling van een lokale supermarkt zouden staan managen, maar in dit soort regimes de perfecte handpoppen zijn van diegenen die hen vette postjes geven in ruil voor het steunen van onvlaamse wetten.

Het kan ook niet verbazen, want de hoogste top van deze partij, in de vorm van de burgemeester van Antwerpen, laat mooi zien hoe in een mini-biotoop als Antwerpen zijn theorie verloopt.

De binnenstad ging hij volledig uitleveren aan cruiseship-toerisme, de horeca bijna volledig in handen van enkele Nederlanders, alsook elk plein, straat of park wordt een “event” plek (de bevolking betaalt tòch graag dubbel voor deze publieke ruimte, het geld voor al die wekelijkse events stroomt recht naar’t buitenland).

En intussen verkopen we ook de haven verder uit aan de chemiereuzen die Duitsland door het wegkwijnen van de Rijn, snel willen omruilen voor de as Rotterdam-Antwerpen om er een tweede Ruhrgebied van te maken.

N-Va blijft intussen faken,… waar men de “Vlaamse normen” (wat dat ook moge zijn, want daar zijn ze na 100 jaar zeveren nog altijd niet uit, omdat men weet dat er historisch en cultureel geen inhoud is om heel dat volkssprooje op te steunen) verwarren met vaak plat racisme, neoliberalisme of corruptie. Hier een daar met een vleugje nepwetenschap en klimaat-ontkenning ook, dat krijg je er bovenop.
Zeuren over hoofddoeken, neutraliteit, criminaliteit en moslims, …. terwijl je je eigen volk nekt, uitverkoopt, en aan de drugs/events laat.

Mijn conclusie :
De n-va is even Vlaams, dan een in Rotterdams accent overdubde aflevering van “Odd Squad”.

deadeyes

Ik schrijf kortverhalen, technische info, verhalen en opinies over economie, maatschappij en het elven in Antwerpen.

Ik schrijf kortverhalen, technische info, verhalen en opinies over economie, maatschappij en het elven in Antwerpen.